El Camí del ríu

És aquest un servei que gestiona de forma mancomunada aquesta entitat local. El seu origen i la justificació d'aquest projecte, neix del fet què els rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó formen part dels ecosistemes fluvials més rellevants de la comarca de l’Alt Penedès.

Per això, els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Mediona van signar un compromís per protegir, conservar i millorar els espais fluvials d’aquests rius.

Fruit d’aquest compromís neix El camí del riu, un itinerari de 43 quilòmetres per descobrir i gaudir d’aquests espais fluvials, de la gran diversitat d’ambients que ofereixen i dels paisatges de gran atractiu i bellesa de l’Alt Penedès.

EL RECORREGUT PASSANT PER…
Subirats
Mosaic paisatgístic format per nuclis de població, vinyes i altres camps de conreu, boscos i també la zona de ribera i del riu.

Sant Sadurní d’Anoia
Interessants elements naturals i arquitectònics, mostra clara d’aquesta terra de vinyes d’arrels mil·lenàries.

Torrelavit
Veure l’aprofitament de l’aigua per als horts, passejar pel camí paperer que transcorre per la llera del riu i endinsar-se en un hàbitat agrícola.

Sant Pere de Riudebitlles
Recs, fonts i rescloses de gran riquesa faunística i vegetal.

Sant Quintí de Mediona
Passar per una antiga colònia industrial i descobrir els llacs, fonts i grutes de les Deus, una meravella natural creada per l’erosió de l’aigua.

Trovareu més informació al lloc web del Camí del Ríu.